Cumhuriyetimizin 102. yılını büyük bir coşku ve gururla kutladığımız bahçe törenimiz, Koordinatör Müdürümüz Yakup Erdoğan ve İlkokul-Ortaokul Müdürümüz Arzu Yılmaz’ın, öğrencilerimiz eşliğinde Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın ardından, yöneticilerimiz Cumhuriyetimizin anlam ve önemine vurgu yapan konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Tören kapsamında, Cumhuriyet Bayramı’na özel düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi. Ardından bando takımımızın coşkulu ritimleri eşliğinde, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla kortej yürüyüşümüz gerçekleştirildi.
Bu anlamlı günde, Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetimizin ışığında bir kez daha gururla seslendik:Yaşasın Cumhuriyet!
Konferans salonumuzda düzenlediğimiz anlamlı törene ise Fuaye alanında öğrencilerimizin özgün çalışmalarından oluşan “Çizgilerle Atatürk” adlı serginin açılışının ardından törenimiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Ardından MEV Merkez Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Salih Çelik’in Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Sonrasında Koordinatör Müdürümüz Yakup Erdoğan*konuşmasında şu anlamlı ifadelere yer verdi: “Sevgili öğrenciler, Cumhuriyet sizsiniz. Yüreğinizdeki özgürlük tutkusu, aklınızdaki bilimin ışığı, kalbinizdeki iyilik duygusu, bu ülkenin en büyük güvencesidir. Bayrağımızın dalgalanışı sizde hayat buluyor; Atatürk’ün emaneti sizlerle devam ediyor. Program, 5-A sınıfı öğrencimiz Zeynep Zümre Haliloğlu’nun “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiirini seslendirmesiyle devam etti. Ardından törenimizi onurlandıran MEV Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer Balıbey konuşmasını gerçekleştirdi. Coşku dolu programda; 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizden oluşan modern dans ekibinin sahne performansı büyük beğeni topladı. Lise öğrencilerimizin “Cumhuriyet Destanı” adlı drama gösterisi, ödül töreni, Zeybek dans gösterisi, 11-C sınıfı öğrencimiz Alper Akın’ın “Doğum Günüm Bugün” adlı şiiri, 7. sınıf öğrencilerimizin Cumhuriyet Oratoryosu ve sinevizyon gösterimi ile törenimiz coşkuyla devam etti. Günün anlam ve coşkusunu doruğa taşıyan 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizden oluşan koronun ritim gösterisi, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Bizlere “En büyük eserimdir.” diyerek Cumhuriyetimizi emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.













